Vad hände 2008 Cykloppsen?

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Oj, det får vi väl hoppas att jag har gjort, annars hade mitt liv väl varit lite väl tråkigt. Men tja, för att nämna något. Jag jobbade på Östra Sjukhuset i en månad, jag spelade Nintendo Wii och jag gick en massagekurs.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade inga löften vad jag kan minnas, men hade jag några så har jag definitivt inte hållit dom.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja! Det har kommit en liten Saga till världen. Och lilla Fia har också blivit mamma. Usch, jag kommer inte på några fler. Det ÄR ju säkert fler!


4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Han dog nog inte i år, men jag fick reda på det i år.


5. Vilka länder besökte du?
SVÄRJE bara.


6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Fast jobb vore roligt att ha.


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
23/8 kanske. Min kusin gifte sig då. Det var fint.


8. Vad var din största framgång 2008?
Hej och hå.. Ehm...JAG vet inte?


9. Största misstaget?
Jag gör misstag varje dag, men jag vet inte om jag minns något som var extra stort. Att jag lovade att jobba på julafton, fast jag var ledig...kanske?


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite småsjuk har jag varit. Haft ont i ryggen och såna saker, men inget inte min snygga massör kan fixa till. Höhö!


11. Bästa köpet?
Mitt duntäcke, utan tvekan!


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Nya promenadskor. Köpte två par under året, ena paret för 1500 och andra paret för 600 (fick dem för halva priset för att de första gått sönder för fort).


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, ett sms som jag fick från min vän Sara på födelsedagen, där hennes söner sjunger "Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år. Javisst ska hon leva, javisst ska hon leva, javisst ska hon leva uti hundrade år! Ett fyrfaldigt leve för hon! Hon leve; HURRA HURRA HURRAAAAAA!"


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
"Hej hej sommar...hej hej sommar..." Men den hoppas jag slippa.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog ledsnare.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag har nog gjort det jag har velat göra. Jag kanske borde ha tagit ut semester, men jag får väl skylla mig själv.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat.


18. Hur ska du tillbringa julen?
Jag har redan tillbringat den, men jag kan ju berätta hur jag gjorde ändå. Först jobbade jag mellan 8 och 14. Sen kom min mors farbror och hämtade mig och vi åkte till mina föräldrars hem. Där väntade herr Kronér i rutan och såg gemytlig ut. Glöggen hälldes upp och Kalle Ankas jul började. Mamma somnade först, men jag snarkade högst, enligt de som vet. Efter Kalle började min far och mor pyssla i köket, medan jag och lillasyster, mormor och mammas farbror satt kvar i vardagsrummet och tittade på "Kan du vissla Johanna". Långt senare var maten äntligen färdig och vi lassade upp sill och laxpatéer i stora högar. GOTT! Till slut såg vi ut som små köttbullar med prinskorvben allihopa och orkade inte ens äta en liten dillkvist till. Min far gick ut och började med disken, men till slut tröttnade han och tyckte det var roligare med julklappsutdelning. Tomten kom och min lillasyster försvann hemligt nog ut för att köpa tidningen...i Svenshögen...klockan 18 på kvällen... JUST det! Det lilla berget av klappar som låg under julgranslampamojängen (vi har ingen gran, utan en lampa från IKEA som gran i vår familj) delades ut av tomten och sedan gick han vidare mot andra snälla barns hem. Min syster kom tillbaka. Hon hade inte hittat någon tidning (eftersom vi inte har någon affär i Svenshögen...inte ens dagtid). När alla julklappar var öppnade blev det kaffe och kaka...och lite Yatzy. Jag bestämde mig för att ligga kvar över natten (även om jag bor 10 minuters gångväg från mina föräldrar). Jag var sjuk och när man är sjuk vill man vara så nära sin mamma som möjligt. SÅ DET SÅ! Det var min jul.


19. Blev du kär under 2008?
Njae, det var jag ju redan innan. Men den dagen man slutar bli kär...är en tråkig dag.


20. Hur många one night stands?

Inget.


21. Favoritprogram på TV?
Hmmm...Detta är svårt. Jag har inte tittat så mycket på TV, men jag älskar alltid serien House.


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar ingen.


23. Bästa boken du läste i år?
Undrar om jag ens har hunnit läsa någon bok i år? Jag minns ingen.


24. Största musikaliska upptäckten?
Seal är förjä-la bra! Men någon större upptäckt...jag vet inte. Det kommer så många nya artister nu, så man orkar inte komma ihåg ens vilket år man upptäckte dom..


25. Något du önskade dig och fick?
Jag fick nästan allt jag önskade mig i år, men framför allt flera väldigt fina nya vänner. Jag önskar mig förresten såna nästa år igen!


26. Något du önskade dig men inte fick?
Haha, en laptop, men jag ska köpa en själv, om inte i år, så nästa år. Känner äntligen att jag har råd med det.


27. Årets bästa film?
Cous Cous. Jag var helt förtrollad av den.


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag jobbade, och det var i största allmänhet en helt ultrapissig dag. Dagen efter däremot var bättre, när Simon firade mig. Han gör mig alltid lite gladare.


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mmm...att John hade varit glad.


30. Vad fick dig att må bra?
Min chef, som är en fantastisk coach fick mig att må väldigt bra.


31. Vilken kändis var du mest sugen på?
*S* Jaha...ehm...Jag vet inte. Jag har slutat vara sugen på såna jag aldrig kan få.


32. Vem saknade du?
John. Han har varit mycket ledsen.


33. De bästa nya människorna du träffade?
Simon - Alltså hur en människa kan fastna i ens hjärta och sitta så hjälplöst fast på så kort tid är obegripligt, men jävligt sant.
Erik - Efter lång tids chatt har jag äntligen träffat denna underbara kille i verkligheten. Och han är LITE snyggare i verkligheten än på kort. HIHI!
Björn - Söta Björn. En vän som jag fick genom Erik, men som jag träffade INNAN Erik. Haha. Björn är den där man kan ringa till om man bara behöver störtlipa i någons öra, eller vill berätta en rolig historia som man känner att man vill att någon ska skratta åt, eller om man bara vill ha någon som fördriver ens tid lite. En sån där allt-i-allo-vän.


24 December



GOD JUL!

23 December



Idag är det da´n före doppareda´n. Känner ni hur längtan efter julskinka och "ho ho ho" börjar göra sig påmind? Själv känner jag mig frusen, har ont i halsen, ont i nacken och är allmänt trött och hängig. Hoppas inte det är något som håller på att bryta ut, för det har jag inte tid med denna veckan.

Nåväl, i dagens lucka faller det sig naturligt att vi finner en ÄLG!
Se upp för älgarna på väg till julkalasen!

22 December



Musse Pigg är bortrövad. Han är ersatt med knasig tokermus.

21 December

Pepparkakorna är utstansade och gräddade. Degen TOG slut till slut...fast man aldrig kunde trott det. Jag tänker inte göra något mer julpyssel i år. Det är ingen som uppskattar det ändå.

20 December


Knäcken är klar. Nu kan julen komma när den vill. Tack Sara och pojkarna för en mycket rolig och fartfylld dag.

19 December



Idag har det blivit julstädning. Inte ett dugg klar, men jag har i alla fall börjat.

18 December



Ledsen, men det kommer nog ingen tomte i år. Han är äten!

17 December


Nu är jag ikapp!
HAH! Skrattar bäst som skrattar sist din gamla Sörmlindska!
Det är Alfons och jag mot världen nu!

16 December


Grattis på födelsedagen lilla mormor!
Inte kan man tro att hon är 82 år redan.

15 December



Måndagar är en sån där dag som inte riktigt blir som de borde. Mina katter...är inte heller riktigt som de borde. Gammal bild, men den säger allt.

Grattis J och L till er lilla dotter. Hon är världens sötaste!

14 December


Nu är alla julklappar inhandlade och klara. Härligt!
Blir kanske så att man kommer på NÅGON i sista sekunden, men i stort tror jag alla är med i den stora julklappssäcken. Nu ska jag bara njuta...och jobba fram till julafton.

13 December



"Santa LUCIIIIIA, skänk mig en tia.
Tian var trasig, Lucian var knasig!"


Idag har jag varit Lucia. I vitt lakan och otänd luciakrona. Vi var ett lite udda luciatåg mina kusiner, min syster, kusinens flickvän och jag. Men vi var väldigt uppskattade ändå.

12 December



Idag hade vi avtackning för vår älskade chef. Jag vet inte om ni förstår hålrummet hon lämnar efter sig. Jag har aldrig haft någon bättre chef, och kommer aldrig få det heller. Naturligtvis kommer vi förmodligen ses igen, hon är ju inte död, men det blir ju aldrig samma sak.

TACK för allt du har gett mig!

11 December


HURRA och grattis på "Flaffis" som fyller år idag!

10 December


I dagens lucka, vem tittar ut där, om inte BingoBerra himself? Varför gör han det?
Jo, låt mig berätta en rolig anekdot som hände denna dag. Jag var på MAXI och skulle handla lite åt min mormor innan jag gick hem på kvällen. Hon hade även bett mig köpa en bingolott, men det hade de inte på MAXI, så jag gick in på "Hemmakväll" för att fråga om de hade bingolotter där. De hade bara såna med vinst, men jag sa att det får väl gå ändå. När jag hade betalat sa han i kassan: "Ja, jag kan ju fråga dig detta också. Vi har just nu ett erbjudande." Jaha, sa jag. Han höll upp ett Svenska Spel-kort. "Har du ett sånt här?", undrade han. Ja, det har jag, sa jag. Sen tittade jag närmare, av ren nyfikenhet, på namnet som stod längst ner i hörnet ¨på kortet. " *** ******* " "MEN, det står min PAPPAS namn på kortet!"
Nu har vi ett ganska ovanligt efternamn, och han har ett ganska ovanligt förnamn, så jag var ganska säker på att det var hans. Därför var jag lite chockad.
Pojken sa att det var kort de hade hittat som folk hade glömt, men jag fick gärna ta med det och ge det tillbaka till min far.
Visst var det lite lustigt?

Förlåt...

...jag har inte varit mitt glada själv på senaste tiden. Vet inte varför jag har varit så deppig, men så har det varit iaf.. Min fina julkalender kom helt av sig, men å andra sidan har hela jag kommit av mig. Jag ska försöka rycka upp mig, och ta itu med lucköppningen nu med en gång. OK, är ni redo? Ehm...eller det har ni väl varit i många dagar nu iofs.

9 December


Idag är det Anna-dagen. Du har väl kommit ihåg att lägga lutfisken i blöt?
Själv tycker jag lutfisk är det fullkomligt vidrigaste som människan någonsin
kommit på att man ska äta, så jag har INTE lagt lutfisken i blöt.
Anna-dagen betyder istället två andra saker för mig;

1. Det är min namnsdag.
                 2. Det är mina föräldrars bröllopsdag.

Nummer 2 brukar väldigt ofta göra så att nummer 1 glöms bort i Kloppsens
familj, men dagen är inte slut, det finns fortfarande hopp.

Grattis på jag!


8 December



I dagens lucka finns min stora barndomsidol. Stor applåd för KATTEN GUSTAF!
Om man någonstans såg en liten flick-klopps, så såg man förmodligen
även en uppstoppad leksaks-Gustaf. Min leksaks-Gustaf är både urtvättad
och solblekt, men han lever fortfarande i allra högsta grad och bor i min säng.

Btw...idag är jag officiellt glad, för det blir ingen flytt till Sahlgrenska i år! Hurra!

7 December


HURRA! Idag är en glad dag!
Men den blir inte officiellt glad förrän imorgon.

6 December



Idag kan inte ens den ilsknaste gubbe göra mig på dåligt humör.
FAST jag jobbar hela kvällen!

5 December



Idag har jag förstått hur det är att vara Kronblom.

4 December



Idag var flickorna i växeln och åt julbord på Jordhammars herrgård. Jag hade ont i magen av tre orsaker på vägen hem. Jag var mätt, jag hade skrattat alldeles för mycket och jag hade gråtit på grund av att känslorna svallade över ikväll.

Tack alla flickor för en underbar kväll!

3 December

I dagens lucka finns en rolig tårta. Denna tårta har min mor gjort, och det bjöds på den idag, när min älskade chef arbetade sin sista dag i växeln. Jag tänker låtsas att hon bara är på semester, och att hon efter semestern kommer tillbaka utvilad, solbränd och glad som en lärka. Precis som hon ALLTID har gjort efter sin semester. Det kommer bli ett stort svart hål efter henne. Hon fattas.
 


11 dagar kvar till flytten. *suck*







2 December



Ja, dessvärre kan väl inte alla dagar vara den bästa. Och inte heller denna dagen hörde till de dagarna som hör till de bästa. Dagen började med att jag fick veta att min inbjudan till chefens avtackning inte dög, utan man hade gjort en helt ny...som nästan såg precis ut som den som jag hade gjort, fast tråkigare och fulare. Och sen, så fick jag veta att vi ska ha fika för chefen imorgon (eller DET visste jag redan)...kl.10.30 (DETTA var en nyhet)...och JAG börjar 12 imorgon. Och detta var naturligtvis inte tillräckligt. Vi avslutar det hela med att min nya chef och min gamla chef hade bestämt när jag var borta att jag skulle till Sahlgrenska och praktisera...den 12/12...när det är AVTACKNING för min chef?! Jag ringde fruktansvärt snabbt till min nya chef och fick detta avstyrt. Jahapp, det var min förstörda morgon. Behöver jag tillägga att allt detta hände INNAN jag fick mitt kaffe?

1 December

Vad döljer sig bakom första luckan i Klopps-julkalendern tro? Kan det vara en hund? Kanske en väckarklocka? Nej, det får bli en snö-glob. Den får representera den julklapp som någon av er inte kommer få i julklapp iår av mig, eftersom den ligger i tusen bitar på Willys parkering. Jag vet, den borde inte ligga där, men vad gör man om man är klantig? Men du, var inte rädd, jag ska rädda julen, du ska få en ANNAN...HEL julklapp av mig. Jag lovar!


Nu är det bara 23 dagar kvar till jul!